Data centers

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Moderne datacenters vereisen expertise ​op tal van vlakken, waaronder: het beheer van installaties, stroomtoevoer naar en koeling van installaties en bescherming van informatie. ENGIE Cofely biedt oplossingen op maat voor datacenters: technische ondersteuning ter plaatse of hosting van uw gegevens in onze eigen centra.

ENGIE Cofely beschikt over een rijke ervaring in het ontwerp, de uitbouw, het onderhoud en het beheer van datacenters in de Benelux én in het buitenland. Aangezien ICT-omgevingen en cloud computing voortdurend evolueren, zijn organisaties op zoek naar betrouwbare en flexibele oplossingen die inspelen op snel veranderende omstandigheden. De fluctuaties in hun activiteiten moeten met de nodige flexibiliteit worden opgevangen. ENGIE Cofely is bijzonder competent in het beheren van kritieke installaties en houdt rekening met al uw behoeften.

Op basis van haar knowhow inzake energieprestaties, milieubeheer en het beheer van datacenters, heeft ENGIE Cofely het meest ecologische datacenter in Europa gebouwd. De systemen voor elektriciteitsvoorziening en klimaatregeling zijn zó ontworpen dat ze een optimale energie-efficiëntie garanderen. Ons nieuw datacenter is uitgerust met een koelsysteem waarvoor ENGIE​ Axima een octrooi aanvroeg. Het maakt gebruik van de free cooling technologie, die de installaties afkoelt met behulp van de buitenlucht. Resultaat: 10.000 ton minder CO2-uitstoot per jaar.

Meer informatie op: www.cofelydatacenter.com